Начин на приготвяне
Лукът, морковът и пиперката се нарязват на ситно. Гъбите и тиквичките на не много малки хапки, защото до края се свиват доста.
В малко олио се задушават лукът, морковът и пиперката. След това се добавят и гъбите и тиквичките, налива им се малко вода и се задушават на слаб огън докато омекнат.
Нарязва се доматът на дребно. Изсипват се в тенджерата доматеното пюре и доматът и се разбърква. Прибавя се кубчето бульон и другите подправки (без магданоза) и се оставя да ври.
Размива се брашното с малко вода на кашичка и се добавя в тенджерата. Оставя се на котлона още малко време. Накрая се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Ястието може да се използва и просто като сос за спагети.
* Използвах доматено пюре на philicon в кутийка /като кутия от натурален сок с капачка, но малка/. Нещо средно е между пюре и сок.