Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пататник»Пататник на фурна с кори за баница

Пататник на фурна с кори за баница

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Пататник на фурна с кори за баница
Снимка: Рая Андонова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг сварени и обелени
  • кори за баница - 6 листа
  • олио
  • сол
  • чубрица
  • шарена сол
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се настъргват. Слагат се в тенджера с малко олио и подправките и се разбърква добре. От джоджена трябва да има най-много, той е главната подправка.

Взимат се две кори и в средата се слага 1/3 от картофената смес, която се оформя като кръг.

Прегъват се първо дългите страни на корите върху сместа, а след това и късите, за да стане затворено като в пликче. Така се прави и с останалите 2/3.

Подреждат се в намазнена с олио тава и се намазват отгоре с още малко олио.

Пекат се първо на долен реотан около 10-15 минути и след това още само на горен докато порозовеят леко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: