Зехтин с трюфел

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
05/07/2017
"Гурме зехтин, подходящ за най-фините и изискани ястия "
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 028
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зехтин - 500 мл с мек вкус
  • черен пипер - 5 зърна
  • трюфел - 1 бр. (около 5 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете трюфела с чиста кърпа, която не оставя влакна.

Нарежете го на много тънки шайбички и заедно със зрънцата черен пипер сложете в чиста и суха бутилка.

Сипете зехтина отгоре, затворете добре бутилката и оставете за 1 седмица на тъмно и прохладно място, като от време на време се разклаща.

Когато зехтинът в бутилката свърши, може да се долее пресен зехтин върху трюфела.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар