Начин на приготвяне
Това е рецепта за домашен млечен сладолед, който се приготвя без захар.
В две купи се разделят белтъците от жълтъците. В купата с белтъците се прибавя щипката сол и се разбиват с миксер, първо на ниска степен, след това на по-висока, докато станат на гъста пяна.
След това постепенно се прибавя и половината от еритритола или друг подсладител по избор.
В друга купа жълтъците се смесват с ванилията, останалия подсладител, докато сместа стане бледо жълта. Добавя се водката или друг алкохол, за да не кристализира сладоледът и по-лесно да се загребва, без да се троши /ако правите сладоледа в кутия/.
В отделен съд разбийте заквасената сметана с вилица до еднородна смес без бучки. Отделно разбийте и течната неподсладена сметана с миксер до гъст крем.
След като са готови четирите смеси, внимателно се изсипват белтъците към жълтъците, разбъркват се добре и се прибавят и двата вида разбити сметани.
Сместа се поставя в кутия с капак за сладолед или във формички за индивидуални сладоледчета.
Сместа трябва да престои във фризера няколко часа, а по-добре и цяла нощ.
Преди сервиране оставете сладоледа на стайна температура за 5 минути и извадете внимателно от индивидуалните формички или загребете с подходяща лъжица от кутията с домашен сладолед.
Дано ви хареса този кето сладолед.
Ако си на кето режим, опитай и другите ни изпитани кето рецепти като тези домашни кето десерти, нашия кето хляб или вкусните кето палачинки.
Коментари