Начин на приготвяне
Почистения ориз заливаме с гореща вода да постои 1 -1 ½ ч., след което го отцеждаме много добре. В горещото олио се запържва каймата, след няколко минути добавяме нарязаните на много ситно лук, моркови и ориз.
Добавяме малко водичка, черен пипер, чубрица, сол, като непрекъснато разбъркваме. Прибавяме нарязания на ситно домат, червения пипер, наливаме мъничко вода и сместа престоява още 2-3 минути на котлона.
С нея пълним чушките с чаена лъжичка, на отвора поставяме парче домат, за да се „запечатат“ и ги редим в тавичката. Добавяме топла вода до половината на тавичката и печем на 200 градуса около 35 мин.
Докато яденето се готви, си препичаме брашното. Когато чушките са сготвени, от брашното, млякото, яйцата и солта си приготвяме кашичка, която разреждаме с топла вода, и го сгъстяваме на котлона.
Добавяме соса в тавата и печем още 5-10 мин.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни класики като тези пълнени чушки с кайма или пълнените чушки с боб.
Коментари