Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Готвен зелен фасул с гарнитура от варен ориз

Готвен зелен фасул с гарнитура от варен ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Готвен зелен фасул с гарнитура от варен ориз
Снимка: Илияна Димова
2 / 4
07/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 300 - 400 г пресен
  • лук - 1 бр
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • домати - 2 бр. настъргани пресни
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бульон - 1 кубче ( пилешки или зеленчуков по избор )
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • чубрица
  • джоджен
  • магданоз
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • Гарнитура
  • ориз - варен
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зеления фасул (300-400 г), почистваме от връхчетата и дръжките и нарязваме на парченца.

Лука (1 бр.) почистваме и настъргваме на ренде. В олио (3-4 с.л.) и вода (1/2 ч.ч.) слагаме да се задушат зеленият фасул, цели скилидки чесън (2-3 бр.) и лука, докато останат на мазнина.

Тогава ръсваме черен пипер на вкус, червен пипер (1 ч.л.) и брашно (2-3 с.л.). Разбъркваме и наливаме топла вода (приблизително 1 л). Ръсваме сушени чубрица, магданоз и джоджен на вкус и варим ястието с открехнат капак, да не изкипи.

Когато фасулът се свари и сосът се сгъсти, прибавяме настърганите домати и кубче бульон (като настържа доматите, слагам в голяма цедка и претривам през цедката да се отделят семената).

Варим гозбата още няколко минути. Сервираме с гарнитура от сварен ориз и нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: