Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Домашни американски бургери

Домашни американски бургери

Домашни американски бургери
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Научете се да приготвяте тези сочни бургери и всеки мъж ще е в краката ви"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • питки - 4 бр. за бургери
  • лук - 2 глави кромид
  • топено сирене - слайсове (различни видове)
  • домати - 1 - 2 бр.
  • зелена салата - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата (хубаво е да е телешка) се овкусява със сол, черен пипер, счукана една скилидка чесън и една супена лъжица сос Уочестър. Омесва се и се поставя да се охлади за около 3-4 часа в хладилника.

През това време лукът се нарязва на полумесеци и се изпържва, докато омекне. От охладената кайма се оформят бургери с големината на питките, а най-добре малко по-големи, защото при печенето ще се свият.

Изпичат се на плоча или грил. Питките се разполовяват и също се слагат на плочата леко да се запекат от вътрешната страна.

Редят се половинка хлебче, супена лъжица изпържен лук, бургер, топено сирене, шайба домат, лист зелена салата. Завършва се с другата половинка хлебче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: