Ореховки с кайсиеви ядки

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Ореховки с кайсиеви ядки
Снимка: Станислава Армянова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Страхотни ореховки с кайсиева следа"

Необходими Продукти

  • орехови ядки - 1 и 1/2 ч.ч
  • кайсиеви ядки - 1/2 ч.ч
  • пудра захар - 3/4 ч.ч
  • есенция ром - 2 - 3 капки
  • белтък - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ядките се смесват и се смилат на дребно. От кайсиевите може да останат леко едри.

В купа се изсипват смлените ядки и пудрата захар и се разбъркват. Белтъкът с есенцията се разбиват с вилица и се излива върху сухите съставки.

С вилица се бърка хубаво, докато орехите станат все едно са мокри. С ръка оформяме ореховките - като кюфтенца и след това се сплескват отгоре.

В тава, покрита с хартия за печене, се поставят ореховките.

Пекат се в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: