Начин на приготвяне
Натрошаваме сиренето на едри парчета. Всичките белтъци, предварително отделени, ги слагаме в купа и с миксер ги разбиваме на пяна.
Към белтъците слагаме ½ ч.ч. кисело мляко и натрошеното сирене. Не слагаме сол, защото сиренето е солено. Разбиваме 1 жълтък в малка купа, него ще използваме за намазвана на баницата.
Намазваме тавата с 2 с.л. олио. Разгъваме корите за баница. Със супена лъжица слагаме от кашата и разпределяме. Отгоре ръсим олио, около 1-2 с.л.
Взимаме две от корите и навиваме на руло. Завиваме рулото в кръг в тавата. После слагаме каша и върху другите два листа и пак навиваме. Това се повтаря, докато свършат продуктите.
Намазваме баницата с жълтъка със силиконова четка и поръсваме с бял сусам.
Печем витата баница на 200 градуса в загрята преди това фурна, докато стане готова и се зачерви отгоре. След като се опече, я вадим и покриваме с мека кърпа, за да се задуши баницата.