Начин на приготвяне
Сваряваме булгура според указанията на пакета - има такъв, който се кипва във вода, съотношение 1:1, и веднага се отстранява от огъня, като се оставя да набъбне под капак. Има и друг, който се вари около 10-15 минути. Прочетете на пакета вашият от кой тип е. Оставяме да се охлади и посоляваме с две шипки сол.
В купа разбиваме леко яйцата и при тях слагаме киселото мляко, содата, олиото и две щипки сол. Разбъркваме добре и тогава вътре натрошаваме и сиренето.
Разстиламе корите за баница и взимаме две по две, разстилайки равномерно от плънката и булгура, и навивайки на руло.
В кръгла намазнена тавичка завиваме рулата, придавайки форма на охлюв. Отгоре подреждаме тънки парченца масло и поставяме в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути или до зачервяване.
При изваждане от фурната завиваме с кърпа, ако желаем баничката да е мека, в противен случай оставяме да се охлади открита.
Добър апетит!