Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени Хлебчета»Закуски със сирене и колбас

Закуски със сирене и колбас

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Закуски със сирене и колбас
Снимка: Veselina
1 / 3
01/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Закуски за идеален старт на деня"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч. и още малко
  • яйца - 1 бр.
  • айрян - 130 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • лютеница - 2/3 к.ч.
  • сирене - 130 г
  • мая - 1/3 кубче
  • колбас - 70 г
  • жълтъци - 1 бр. + 1 с.л прясно мляко за намазване
  • сусам - за поръсване бял
  • чубрица - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме 2 ч.ч. брашно и в него правим дупка по средата. Слагаме 1 яйце, 1 щипка сол. Вадим яйцето, маята и айряна на стайна температура.

В айрана слагаме маята и захарта с 2-3 с.л. от брашното и разбъркваме докато се разтвори добре маята и се смеси всичко. Добавяме сместа при брашното. Замесваме меко тесто.

Прехвърляме го после върху посипана брашно маса и го месим докато стане напълно готово тестото - меко и пухкаво.

Покриваме тестото с кърпа да втаса за 35-40 минути докато се надигне. Втасалото тесто го делим на 8 части. Оформяме частите на кръгли топки. Посипваме с брашно на масата и точим малки окръжности.

Режем сиренето на малки кубчета, салама също. Мажем с домашна апетитка върху кръга и слагаме от сиренето и салама по средата.

Накрая поръсваме с ронена суха чубрица. Завиваме краищата и обръщаме. С ръце бързо оформяме на топки.

При необходимост, ако лепне тестото, си набрашняваме ръцете, докато ги оформяме. Готовите топки ги режем с остър нож на две места по средата, на равно разстояние една от друга.

Нареждаме всички пълнени хлебчета в тава, покрита с хартия за печене, на разстояние една от друга, защото при печенето се надигат и бухват на страни. Мажем ги с жълтък с четка. Поръсваме със сусам.

Печем на 200 градуса. Като се изпекат приличат на пълни кошници и са изключително вкусни и меки.

Закуските със сирене и колбас са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: