gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Яйца на Очи»Яйца Наполеон в тава

Яйца Наполеон в тава

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k17k3k19k21
Яйца Наполеон в тава
Снимка: Мария Симова
1 / 2
01/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Успешна и много лесна рецепта за по-различни яйца на фурна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, чесъна и пиперките на ситно.

В тиган нагрейте половината масло, добавете нарязания зеленчук и запържете за 3-4 минути на силен огън, изведете зеленчука и го преместете и разпределете равномерно по дъното на тава.

Отгоре поръсете натрошеното сирене.

Нарежете хляба на филийки, а филийките на кубчета.

В същия тиган нагрейте останалото масло и пускайте кубчетата при непрекъснато бъркане.

Запържете ги до златист цвят и ги пресипете равномерно в тавата над сиренето.

Върху хляба чукнете яйцата едно по едно като в гнездо и на разстояние едно от друго.

Поръсете със сол и черен пипер на вкус и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса, печете яйцата на очи между 10-15 минути.

Яйцата Наполеон в тава са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: