Начин на приготвяне
Приготвя се кремът, като се загрява прясното мляко със захарта. В купичка се разбърква нишестето със 100 мл вода на каша и сипваме в горещото прясно мляко.
Разбърква се с тел докато сгъсти и снемаме от котлона. Тайната съставка на шоколадовия вкус е нескуик, той прави обикновеното нишесте със силно шоколадов вкус, получава се шоколадов шедьовър.
Към крема се добавя нескуик и се разбърква добре, накрая прибавяме и маслото и продължаваме да разбъркваме докато се получи еднородна шоколадова смес.
В огнеупорна купа сипваме 4-5 с. л. крем, отгоре се нарежда един ред бисквити, леко топнати за секунда в подсладено прясно мляко, и покриваме с крем. Така се нареждат 4 реда бисквити, като се завършва с крем. Оставя се във хладилника за една нощ.
На другия ден се нарязва на парчета, поръсваме с бял кокос и гарнираме с малинки. Вкусно, шоколадово и лятно.
Коментари
Мерси Вили !