Бисквитена торта с Нескуик

Бисквитена торта с Нескуик
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
11/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 голям пакет Закуска с какао
  • прясно мляко - 800 мл
  • захар - 6 - 7 с.л.
  • нишесте - 1 пакет шоколад (60 г)
  • масло - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 малка купичка за топене
  • нескуик - 5 с.л. с връх
  • кокос
  • малини - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се кремът, като се загрява прясното мляко със захарта. В купичка се разбърква нишестето със 100 мл вода на каша и сипваме в горещото прясно мляко.

Разбърква се с тел докато сгъсти и снемаме от котлона. Тайната съставка на шоколадовия вкус е нескуик, той прави обикновеното нишесте със силно шоколадов вкус, получава се шоколадов шедьовър.

Към крема се добавя нескуик и се разбърква добре, накрая прибавяме и маслото и продължаваме да разбъркваме докато се получи еднородна шоколадова смес.

В огнеупорна купа сипваме 4-5 с. л. крем, отгоре се нарежда един ред бисквити, леко топнати за секунда в подсладено прясно мляко, и покриваме с крем. Така се нареждат 4 реда бисквити, като се завършва с крем. Оставя се във хладилника за една нощ.

На другия ден се нарязва на парчета, поръсваме с бял кокос и гарнираме с малинки. Вкусно, шоколадово и лятно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Krasi
Krasi
Получи се перфектната бисквитена торта , но без да добавям кокосови стърготини , тъй като вкъщи не ги обичат .
Мерси Вили !
11.02.2018 21:42