Панирани топчета бюрек

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Панирани топчета бюрек
Снимка: Даниела Русева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Изключително оригинална идея за топчета бюрек Опитайте и споделете"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 бр.
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 120 г
  • яйца - 5 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 4 стръка
  • черен пипер - 2 щипки
  • за овалване
  • брашно
  • галета
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите чушки почистете от семките и ги изпечете. Като изстинат обелете люспицата, след което накълцайте на ситно.

Сложете на котлона малко тиганче да загрее с две лъжици олио. Чукнете 3 яйца и разбъркайте. Трябва да станат като пържени - бъркани и рохки.

Изключете котлона и прибавете към яйцата натрошено сирене и разбъркайте. Прибавете яйцата към нарязаните пиперки. Овкусете с пресованата скилидка чесън, смлян черен пипер и накълцания магданоз.

Добавете и настъргания кашкавал и разбъркайте.

Сложете през това време на огъня касерола с олио да загрее. В отделна купичка разбийте останалите две яйца.

С мокри ръце се взема от получената смес с чушки и се оформят топчета, колкото голям орех. Всяко топче се овалва първо в брашно, след което се потапя в разбито яйце, а накрая в галета.

Пуснете по 3-4 топчета в сгорещеното олио и изпържете за кратко, като обърнете чушките бюрек от двете страни.

Пържат се, колкото да хванат златиста коричка и веднага се изваждат внимателно с решетъчна лъжица.

Панираните топчета бюрек са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: