Лазаня с козе сирене и спанак

Krassi11Krassi11
Чирак
18
101
1680
15/07/2017
"Ако една от причините да посетите Италия е да опитате паста, направо си останете тук и опитайте нашата Лазаня с козе сирене и спанак "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо831
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте спанака и чесъна и ги задушете в сгорещения зехтин за 5 минути с малко сол.

Добавете кедровите ядки, стафидите и черния пипер и продължете процеса на готвене още две минути, след това отстранете от огъня, сложете козето сирене и разбъркайте. Това е едната част от плънката.

Другата плънка приготвяме от изварата, като я смесим с яйчния жълтък, босилека, сметаната и малко сол. Оставяме настрани.

За бешамела поставете на котлона дълбок съд и загрейте маслото и зехтина. Сипете брашното и бъркайте две минути, докато се позапече и замирише добре.

Наливайте млякото на части, като разбивате интензивно и получите гладък бешамел. Варете още 5-6 минути на тих огън и овкусете със сол, бял пипер и индийско орехче.

Корите от лазанята пригответе според указанията на производителя. Отцедете добре от водата и в подходяща тавичка положете две от тях за основа, поръсете с настъргано грана падано и разположете равномерно част от спаначената плънка.

Полейте с бешамел и покрийте с трета кора. Върху нея отново ръснете грана падано и сложете останалата спаначена плънка и още един слой бешамел.

Покрийте с две от корите този път и върху тях разпределете другата плънка от извара, сложете още малко бешамел и завършете с последната кора, върху която сложете останалия бешамел и грана падано.

Запечете до леко златисто във загрята на 180 градуса фурна.

Рейтинг

5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
21.06.2018 11:29
Рецептата ми допада. Изглежда много апетитно! Но защо с кедрови ядки, Краси? Не ги обичам! Мисля да ги заменя със зелени маслини. Поздрави, Съни!
0
0
Krassi11
Krassi11
27.06.2018 13:41
Да разбира се,може да се експериментира със плънката.Кедровите ядки си вървят много във комбинация със спанак,но който не ги харесва може да ги замени с друго.
1
0
Krassi11
Krassi11
15.07.2017 15:41
В описанието на рецептата съм написал извара вместо рикота,тъй като и двете са сходни и могат да се заместят едно с друго.
1
2