Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с козе сирене и спанак

Лазаня с козе сирене и спанак

Krasi VangelovKrasi Vangelov
Чирак
181325346
Лазаня с козе сирене и спанак
Снимка: Krasi Vangelov
2 / 4
15/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ако една от причините да посетите Италия е да опитате паста, направо си останете тук и опитайте нашата Лазаня с козе сирене и спанак"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 6 бр.
  • спанак - 450 г
  • чесън - 2 скилидки
  • стафиди - 1 с.л.
  • кедрови ядки - 1 с.л.
  • козе сирене - 100 г
  • грана падано - 150 г настъргано
  • рикота - 100 г
  • готварска сметана - 100 мл
  • жълтъци - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • босилек - 2 стръка накълцан
  • зехтин - 40 мл
  • За бешамел
  • зехтин - 60 мл
  • масло - 25 г
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 650 мл
  • бял пипер - на вкус
  • индийско орехче - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте спанака и чесъна и ги задушете в сгорещения зехтин за 5 минути с малко сол.

Добавете кедровите ядки, стафидите и черния пипер и продължете процеса на готвене още две минути, след това отстранете от огъня, сложете козето сирене и разбъркайте. Това е едната част от плънката.

Другата плънка приготвяме от изварата, като я смесим с яйчния жълтък, босилека, сметаната и малко сол. Оставяме настрани.

За бешамела поставете на котлона дълбок съд и загрейте маслото и зехтина. Сипете брашното и бъркайте две минути, докато се позапече и замирише добре.

Наливайте млякото на части, като разбивате интензивно и получите гладък бешамел. Варете още 5-6 минути на тих огън и овкусете със сол, бял пипер и индийско орехче.

Корите от лазанята пригответе според указанията на производителя. Отцедете добре от водата и в подходяща тавичка положете две от тях за основа, поръсете с настъргано грана падано и разположете равномерно част от спаначената плънка.

Полейте с бешамел и покрийте с трета кора. Върху нея отново ръснете грана падано и сложете останалата спаначена плънка и още един слой бешамел.

Покрийте с две от корите този път и върху тях разпределете другата плънка от извара, сложете още малко бешамел и завършете с последната кора, върху която сложете останалия бешамел и грана падано.

Запечете до леко златисто във загрята на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Рецептата ми допада. Изглежда много апетитно! Но защо с кедрови ядки, Краси? Не ги обичам! Мисля да ги заменя със зелени маслини. Поздрави, Съни!
21.06.2018 11:29
1
Покажи всички подкоментари
Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
В описанието на рецептата съм написал извара вместо рикота,тъй като и двете са сходни и могат да се заместят едно с друго.
15.07.2017 15:41
1
2