Начин на приготвяне
На огъня се слага малък съд с водата. Като заври се прибавят меда и захарта и се разбърква до разтопяването им.
Сиропът се прехвърля в керамична купа, за да се охлади по-бързо. През това време можем да си подготвим другите неща.
Тавичката се намазва леко с меко краве масло и се поръсва с малко брашно. Орехите се нарязват през орехотрошачка. Брашното се пресява заедно със содата и ванилиите.
Към охладения сироп се прибавят орехите и пресятото брашно и се разбърква добре с лъжица. Сместа се сипва в подготвената четвъртита тавичка с размери 22/22 см.
Отгоре се разпределя мармаладът, като се нарязва на парченца с кафена лъжичка.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути. Пекох с вентилация.
След като се изпече, сладкишът се изважда на поднос и се поръсва с пудра захар през дантелена салфетка. Нарязва се на квадрати или правоъгълни парчета.
Бабиния меден сладкиш е много вкусен.