Начин на приготвяне
Нарежете лука и чесъна на дребно. Чушките почистете и нарежете на квадратчета. Извадете вътрешността на наденичките.
Загрейте зехтина в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Запържете лука и чесъна за кратко.
Добавете каймата от наденичките. Гответе около 10 мин. докато каймата промени цвета си и стане на трохи.
Добавете нарязаните на квадратчета чушки. Разбъркайте хубаво. Добавете доматите на кубчета, ориза и подправките. Разбъркайте и гответе около 5 мин.
Добавете телешкия бульон и разбъркайте. Изчакайте да заври, захлупете тигана и намалете температурата на котлона.
Оставете ястието да се готви 30 мин. под капак, като разбърквате периодично. След 30 мин. отхлупете и проверете дали оризът се е сготвил.
Ако не е гответе още 10 мин. или до готовност. След като оризът на тиган е сготвен, разбъркайте ястието и сервирайте с лютив чили сос по желание.
Чушките с наденица и ориз са готови.