Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на тиган»Чушки с наденица и ориз

Чушки с наденица и ориз

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Чушки с наденица и ориз
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Вкусотия, която ще събере цялото семейство край трапезата"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 средна глава
  • наденица - 250 г сурова телешка
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 400 г обелени на кубчета
  • ориз - 1 ч.ч.
  • босилек - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • бульон - 400 мл телешки
  • черен пипер
  • пикантен чили сос - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на дребно. Чушките почистете и нарежете на квадратчета. Извадете вътрешността на наденичките.

Загрейте зехтина в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Запържете лука и чесъна за кратко.

Добавете каймата от наденичките. Гответе около 10 мин. докато каймата промени цвета си и стане на трохи.

Добавете нарязаните на квадратчета чушки. Разбъркайте хубаво. Добавете доматите на кубчета, ориза и подправките. Разбъркайте и гответе около 5 мин.

Добавете телешкия бульон и разбъркайте. Изчакайте да заври, захлупете тигана и намалете температурата на котлона.

Оставете ястието да се готви 30 мин. под капак, като разбърквате периодично. След 30 мин. отхлупете и проверете дали оризът се е сготвил.

Ако не е гответе още 10 мин. или до готовност. След като оризът на тиган е сготвен, разбъркайте ястието и сервирайте с лютив чили сос по желание.

Чушките с наденица и ориз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: