Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печено агнешко роле със зеленчуци

Печено агнешко роле със зеленчуци

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Печено агнешко роле със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
5
"Агнешко роле, с което искахме да ви впечатлим, надяваме се, че сме успели"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - обезкостено агнешко бутче или плешка
  • олио
  • червено вино
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин - 2 стръка
  • зеленчуци - малко чесън, едро нарязани лук и моркови, целина
  • за зеленчуците
  • картофи - около 600 - 700 г
  • моркови - 200 - 300 г малки морковчета
  • гъби - 10 броя печурки
  • лук - 2 глави кромид
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте и подсушете обезкостеното агнешко бутче или плешка. Накиснете го за 1 нощ или денонощие в марината от червено вино, малко олио, сол, черен пипер, остърганите стръкчета розмарин и едро нарязаните моркови, лук, целина и чесън.

На следващия ден с помощта на остър нож оформете парчето агнешко на тънък и голям лист. Сложете малко от зеленчуците за маринатата и го завийте на стегнато роле. Завържете го с канап здраво и го поръсете с малко сол, черен пипер, червен пипер и го намажете с мазнина.

Поставете го в тава, налейте малко от маринатата в нея, сложете фолио и пъхнете да се пече за около 3 часа в предварително загряна фурна на около 200-220 градуса.

След това махнете фолиото и добавете обелените и нарязани картофи, целите малки морковчета, нарязания по-едро лук и филийки гъби. Сложете стрък розмарин и долейте малко от маринатата, като поръсите и с малко сол и черен пипер. Пъхнете ястие да се пече отново на по-ниска температура за около 30 минути или до готовност на картофите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка: