Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Печено агнешко върху зеленчуци

Печено агнешко върху зеленчуци

Печено агнешко върху зеленчуци
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
24/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
10
"Крехко агнешко и сочни зеленчуци - чудесен повод да съберете цялото семейство край масата"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - бутче, ребра
  • моркови - 3 бр.
  • зелен лук - 6 - 7 стръка
  • джоджен - 1 връзка свеж
  • магданоз - 1 връзка свеж
  • чесън - 4 - 5 стръка
  • балучки - 300 г
  • червен пипер
  • универсална подправка - подправка за агнешко месо
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 100 г
  • оцет - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете агнешкото бутче и го нарежете на подходящи парчета. Накиснете го в студена вода и добавете оцета.

Оставете го за 3-4 часа, за да се изкисне. Измийте го и го подсушете. Намажете го с разтопено масло и го овкусете с подправките.

Нарежете на ситно зеления лук и чесън, почистените моркови. Обелете лукчетата. Нарежете магданоза и джоджена.

Сложете зеленчуците на дъното на подходяща тава за печене, а отгоре наредете агнешкото месо. Налейте две чаени чаши вода.

Покрийте тавата с дебел слой алуминиево фолио и я сложете във фурната. Печете около 3 часа.

Печеното агнешко е готово, когато месото се отделя много лесно от костта.

Печеното агнешко върху зеленчуци е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: