Начин на приготвяне
Почистете агнешкото бутче и го нарежете на подходящи парчета. Накиснете го в студена вода и добавете оцета.
Оставете го за 3-4 часа, за да се изкисне. Измийте го и го подсушете. Намажете го с разтопено масло и го овкусете с подправките.
Нарежете на ситно зеления лук и чесън, почистените моркови. Обелете лукчетата. Нарежете магданоза и джоджена.
Сложете зеленчуците на дъното на подходяща тава за печене, а отгоре наредете агнешкото месо. Налейте две чаени чаши вода.
Покрийте тавата с дебел слой алуминиево фолио и я сложете във фурната. Печете около 3 часа.
Печеното агнешко е готово, когато месото се отделя много лесно от костта.
Печеното агнешко върху зеленчуци е много вкусно.