Начин на приготвяне
Добре измийте и подсушете обезкостеното агнешко бутче или плешка. Накиснете го за 1 нощ или денонощие в марината от червено вино, малко олио, сол, черен пипер, остърганите стръкчета розмарин и едро нарязаните моркови, лук, целина и чесън.
На следващия ден с помощта на остър нож оформете парчето агнешко на тънък и голям лист. Сложете малко от зеленчуците за маринатата и го завийте на стегнато роле. Завържете го с канап здраво и го поръсете с малко сол, черен пипер, червен пипер и го намажете с мазнина.
Поставете го в тава, налейте малко от маринатата в нея, сложете фолио и пъхнете да се пече за около 3 часа в предварително загряна фурна на около 200-220 градуса.
След това махнете фолиото и добавете обелените и нарязани картофи, целите малки морковчета, нарязания по-едро лук и филийки гъби. Сложете стрък розмарин и долейте малко от маринатата, като поръсите и с малко сол и черен пипер. Пъхнете ястие да се пече отново на по-ниска температура за около 30 минути или до готовност на картофите.