Начин на приготвяне
В тенджера слагам агнешкото заедно с бахара, дафиновия лист и черния пипер на зърна.
Наливам с вода да покрие месото, слагам една супена лъжица сол и го оставям да се свари до готовност.
В тенджера слагам олиото и изпържвам едро нарязания морков. Запържвам за няколко минути, после добавям лука и чесъна - едро нарязан. Изпържвам за 2-3 минути и добавям суровата чушка, продължаваме да запържвам за още няколко минути.
Добавям едро нарязаните картофи, запържвам и добавям червения пипер, запържвам за няколко минути.
Добавям граха, домата и печените чушки, запържвам за кратко и добавям малко от бульона, в който е вряло агнешкото, сипвам и туршията.
Оставям да покъкри на тих огън под капак за известно време, като разбърквам.
Добавям още малко от бульона (около 500 мл, но може по-малко или повече - зависи кой колко гъсто го иска), посолявам и оставям да поври още малко за около 5-6 минути. Овкусявам с подправките и добавям обезкостеното месо.
Оставям да поври още малко и сервирам яхнията, поръсена с магданоз.
Яхнията от агнешко със зеленчуци и туршия е много вкусна.