Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Пиперена яхния от рецептите на баба

Пиперена яхния от рецептите на баба

Пиперена яхния от рецептите на баба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Най-скъпото наследство са изпитаните рецепти на баба - ето ви една от любимите ни"

Необходими Продукти

  • чушки - 15 големи зелени и червени месести чушки
  • лук - 3 големи глави
  • девесил - 2 клончета
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на по-едро и го запържете в сгорещената мазнина до порозовяване. Добавете нарязаните на едри квадрати чушки и разбъркайте добре, за да не загори. Това се прави на висока температура.

Когато чушките се запържат добре, продължете да задушавате под капак на бавен огън.

Когато чушките се карамелизират и пуснат сок, добавете един пръст гореща вода, ситно нарязаните листа девесил, сол на вкус и малко черен пипер.

Продължете да задушавате яхнията, като често разбърквате.

При сгъстяване на соса добавяйте по един пръст гореща вода. От карамелизацията чушките ще отделят сок, който ще сгъстява яхнията.

Продължавайте да бъркате често и да добавяте по малко гореща вода до получаване на приятен сос (не много, но не и малко).

Гарнирайте с нарязан магданоз и добър апетит!

Пиперената яхния от рецептите на баба е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николина Панчева
Николина Панчева
обичам такива простички но много вкусни ястия
10.09.2022 14:30