Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Кисели краставички от реколтата на мама

Кисели краставички от реколтата на мама

Кисели краставички от реколтата на мама
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • оцет - 80 мл ябълков Кулинар
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • синапено семе - 1 к.л.
  • черен пипер - 5 зърна
  • кромид лук - 3 слайса
  • копър - 4 стръка
  • корнишони - 300 г
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В добре измит буркан се слагат солта и захарта. Заливат се с оцета. Добавят се синапеното семе и черният пипер на зърна. Копърът се измива и слага в буркана.

Лукът се почиства, нарязва и добавя в буркана. Корнишоните се измиват и се пълни бурканът плътно. Бурканът се долива до горния ръб с вода и се затваря добре.

Бурканите се нареждат в тенджера и се закриват с вода. Трябва да заврат, колкото да се запечатат капачките /до 5 минути/. Не се варят по-дълго, за да запазят хрупкавостта си.

След като заврат, се изкарват от водата и се обръщат с капаците надолу.

Оставят се да изстинат.

Киселите краставички са чудесна гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: