Начин на приготвяне
Приготвя се кремът, като се загрява прясното мляко със захарта. Пудингът се разбърква с малка част от прясното мляко, сипва се в горещото мляко и бъркаме да сгъсти.
Снема се оставяме да се охлади. Разбива се сметаната с миксер, като от нея се отделя малка част за украса.
Отделно се разбива заквасената сметана с пудра захар, смесват се внимателно с пудинга. Желатинът се приготвя по указание, разтопява се в микровълновата за секунди и се прибавя, като добре се разбърква.
В купа с прозрачно фолио се нареждат парченца готово нарязано на кръгчета сладко руло, отгоре сипваме част от крема, нареждат се кръгчета банан и продължаваме с крем, бисквити и банан, докато свършат продуктите.
Завършва се с ред бисквити, те ще са основата на сладкиша. Охлажда се за 4-5 часа, обръща се в чиния.
Загрява се течна сметана, добавяме начупени парченца шоколад и заливаме сладкиша. Охлажда се да стегне шоколадът.
Украсява се с розички сметана, отгоре малинки и листа мента. Поръсваме с бял кокос за разкош.
Сладкишът с готово руло и бисквити е готов.