Начин на приготвяне
От разбитите с вилица яйца, олиото, оцета, захарта и пресятото брашно смесено със солта, замесете меко тесто, добавяйки топла вода.
Разделете тестото на 6 оформени топки, поставете ги в съд с леко затопленото олио да престоят за половин час, за да се отпусне тестото.
Върху чиста покривка от плат разтворете топчетата едно по едно, на кори чрез дърпане на краищата, до тънки и прозрачни листа. Изрежете удебелените краища на листата, поръсете с мазнина и настържете сирене.
С помощта на покривката (като я надигате), навийте листа на руло. Поставете рулото в средата на подмазана тава с олио и навийте на охлюв. Така около него навивате всичките 6 броя листа.
Оформената вита баница печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.
Изпечената баница, извадете от фурната и веднага напръскайте с малко вода. Покрийте баницата с алуминиево фолио за около 10 минути и сервирайте.
Дърпаната и вита баница със сирене е готова.