Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Дърпана и вита баница със сирене

Дърпана и вита баница със сирене

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Дърпана и вита баница със сирене
Снимка: Мария Симова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Трябва си работа, но крайният резултат винаги си заслужава"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • вода - 250 мл топла
  • брашно - около 600 г
  • олио - 200 мл за поръсване
  • сирене - 250 г за пълнеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От разбитите с вилица яйца, олиото, оцета, захарта и пресятото брашно смесено със солта, замесете меко тесто, добавяйки топла вода.

Разделете тестото на 6 оформени топки, поставете ги в съд с леко затопленото олио да престоят за половин час, за да се отпусне тестото.

Върху чиста покривка от плат разтворете топчетата едно по едно, на кори чрез дърпане на краищата, до тънки и прозрачни листа. Изрежете удебелените краища на листата, поръсете с мазнина и настържете сирене.

С помощта на покривката (като я надигате), навийте листа на руло. Поставете рулото в средата на подмазана тава с олио и навийте на охлюв. Така около него навивате всичките 6 броя листа.

Оформената вита баница печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.

Изпечената баница, извадете от фурната и веднага напръскайте с малко вода. Покрийте баницата с алуминиево фолио за около 10 минути и сервирайте.

Дърпаната и вита баница със сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: