Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Содени пърленки на грил тиган

Содени пърленки на грил тиган

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Содени пърленки на грил тиган
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Само 20 минути ви делят от това да опитате перфектните пърленки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към пресятото брашно добавяме киселото мляко с разбърканата сода, солта и разбитите яйца.

Замесваме меко тесто, което прибираме в хладилника и вадим 15 минути преди да почнем да печем пърленките.

Разделяме го на топки и го разточваме на тънки кори върху набрашнен плот.

Печем корите върху загрят грил тиган от двете страни и мажем с масло.

Сервираме топли.

Содените пърленки на грил тиган са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: