Шарлота с диви малини

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
449
2k
1k
956
3
21/12/2019
"Толкова вкусен и лек десерт, истинска наслада за сетивата "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 729
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества
Бишкотена Торта

Начин на приготвяне

Най-напред захаросвам малините със захарта, за да си пуснат сока. Половината количество прибавям в крема, а другата половина ще е за най-горния слой на шарлотата. Сокът се отделя.

Разбивам в дълбок съд охладената сладкарска сметана с ванилията и цеденото мляко.

Бишкотите срязвам на половинки и потапям леко в сместа от студеното прясно мляко и Бейлиса. Подреждам около ринга в тортена форма с подвижно дъно.

Дъното също покривам с бишкоти. Върху тях слагам половината крем, начупвам парченца бишкоти и слагам половината количество от малините.

Добавям и останалия крем. Заравнявам внимателно. Най-отгоре разпределям другата половина от малините.

Накисвам желатина в малко студена вода, докато набъбне. Загрявам на водна баня леко, докато се разтопят напълно кристалчетата. Към топлата смес прибавям отделения малинов сок, разбърквам добре и изсипвам внимателно най-отгоре върху малините.

Бишкотената торта се поставя на студено, докато стегне. Отстранява се рингът на тортената форма, преди да се нареже на парчета.

Шарлотата с диви малини е готова.

Пластмасова купа за миксер 3.2 л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова купа за миксер 3.2 л
6.44 лв.
Виж ››

За да не се налага да правим основен ремонт на кухнята всеки път, когато ползваме миксера, препоръчваме да ползвате тези удобни и практични купи за миксер

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар