Начин на приготвяне
Най-напред захаросвам малините със захарта, за да си пуснат сока. Половината количество прибавям в крема, а другата половина ще е за най-горния слой на шарлотата. Сокът се отделя.
Разбивам в дълбок съд охладената сладкарска сметана с ванилията и цеденото мляко.
Бишкотите срязвам на половинки и потапям леко в сместа от студеното прясно мляко и Бейлиса. Подреждам около ринга в тортена форма с подвижно дъно.
Дъното също покривам с бишкоти. Върху тях слагам половината крем, начупвам парченца бишкоти и слагам половината количество от малините.
Добавям и останалия крем. Заравнявам внимателно. Най-отгоре разпределям другата половина от малините.
Накисвам желатина в малко студена вода, докато набъбне. Загрявам на водна баня леко, докато се разтопят напълно кристалчетата. Към топлата смес прибавям отделения малинов сок, разбърквам добре и изсипвам внимателно най-отгоре върху малините.
Бишкотената торта се поставя на студено, докато стегне. Отстранява се рингът на тортената форма, преди да се нареже на парчета.
Шарлотата с диви малини е готова.