Начин на приготвяне
Измийте пилешките пържоли, подсушете с кухненска хартия и нарежете на парчета. Пригответе марината.
Смесете бялото вино, зехтина, соевия сос, сока от 1/2 лимон и подправките. Разбъркайте сместа в дълбока купа и добавете парчетата пилешко месо. Завийте с прозрачно фолио и оставете в хладилник месото да поеме от ароматите за около 30 мин.
Нарежете чушките на ивици, моркова - на четвъртинки, а лука и тиквичката - на по-дебели кръгчета. В купа разбъркайте зехтина, соевия сос и подправките /куркума, риган/.
Залейте зеленчуците с марината, разбъркайте добре и оставете също за 30 мин.
Намажете сача с мазнина /зехтин/, наредете месото и поставете в предварително загрята фурна на 220 градуса. Периодично обръщайте месото.
Като е готово /след около 30-40 мин/ извадете в отделна чиния. Намажете отново сача с мазнина и добавете зеленчуците.
Печете 20-25 мин, докато леко омекнат. След това прибавете месото и сервирайте.
Сачът с пилешко месо и мариновани зеленчуци е готов.