Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сачове»Сач с бекон, пилешко месо и зеленчуци

Сач с бекон, пилешко месо и зеленчуци

Сач с бекон, пилешко месо и зеленчуци
Снимка: Начинаещ кулинар
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Днес ще ви разглезим с този богат домашен сач - рецепта само за ценители, отлежало вино и добра компания"

Необходими Продукти

  • бекон - 700 - 800 г
  • пилешко месо - 200 - 300 г
  • лук - 3 - 4 средно големи глави кромид
  • чесън - 1 средно голяма глава
  • чушки - 3 бр. /червена и зелена/
  • моркови - 2 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • гъби - 5 - 6 бр. средно големи, около 400 - 500 г пресни
  • тиквички - 1 бр.
  • доматено пюре - 100 - 150 г
  • червено вино - 100 - 150 г
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • мащерка - 2 щипки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе предварително продуктите, като ги нарежете на жулиени /тънки ивици и/или филийки/. Беконът и пилешкото месо се нарязват на кубчета.

Приготвяне на месата:

Загрявате сача и го намазнявате със зехтина. Добавете бекона и го задушете няколко минути (3-4 мин.) - моят сач е с капак.

Добавете нарязания на тънко лук и чесън. Задушавате още 3-4 мин. и добавете нарязаното пилешко месо. Добавете и виното, соевия сос и овкусете с черния пипер и солта. Гответе още няколко минути (около 5 мин).

След като месото е почти готово, го извадете от сача в отделен съд и го приберете на топло.

Сега почваме да приготвяме зеленчуците:

В соса, останал в сача от приготвените меса, лук и чесън добавете още малко зехтин (1 супена лъжица) и добавете едно след друго нарязаните тиквичка, моркови, чушките, лютата чушка и гъбите.

Разбъркайте и захлупете сача, за да се задушават. Като поомекнат зеленчуците върнете обратно почти сготвеното месо, добавете доматеното пюре, разбъркайте всичко, захлупете сача и гответе около 5-10 мин.

Полезни съвети:

- Ако нямате готово доматено пюре, вземете 1/2 буркан доматена консерва към нея добавете 2-3 щипки захар + 1-2 щипки сол и я изварете на котлона, като разбърквате постоянно. Отнема около 5 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
О, да зная че са полезни и съдържат много витамин Ц но все пак си пазя стомаха защото имам проблеми.
26.02.2016 12:11
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много е вкусна но аз избягвам само лютите чушки.
26.02.2016 09:54
1
Покажи всички подкоментари
Ивелина
Ивелина
Изглежда много привлекателно и вкусно!
25.02.2016 10:15
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много добра рецепта. Месото на сач става страхотно.
25.02.2016 00:01
1