Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Леща яхния с домати и шунка

Леща яхния с домати и шунка

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Леща яхния с домати и шунка
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • леща - 500 г
  • шунка - 200 г
  • зелени чушки - 2 бр.
  • домати - 200 г от буркан
  • лук - 2 глави
  • вода - 200 - 250 мл
  • сол - на вкус
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се изчиства и се слага да се вари. Трябва да се свари до полуготовност.

През това време се обелва и нарязва лукът на ситно. Чушките се изчистват и измиват, нарязват се на малки кубчета. Доматите от буркана се пасират.

Шунката се нарязва на кубчета или парченца, както ви е удобно.

След като се е сварила лещата, се маха от котлона и в дълбока тенджера се запържват лукът и чушките, трябва да омекнат.

Добавя се и шунката, да се позапържи, и след като придобие златист цвят, се изсипват доматите, водата и лещата.

Готви се до сгъстяване, като се разбърква от време на време. Подправя се със сол и чубрица.

След като е готова яхнията, можете да добавите подправки при необходимост.

Леща яхнията с домати и шунка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: