Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се обезкостяват, като кожата се маха и стават две големи пържоли.
Лукът се обелва и нарязва на много ситно.
В тиган с незалепващо покритие се слага олиото и след като загрее, се слагат двете пържоли и лукът. Пържолите трябва да се изпекат до пълна готовност, като е добре да се обърнат два-три пъти.
След като са готови, ги махате от тигана да изстинат, за да може да ги нарежете на жулиени.
В дълбок тиган или тенджера с незалепващо покритие прехвърляте добре сготвения лук с мазнината, която са пуснали пържолите.
Нарязвате си моцарелата, както ви е удобно - не е от значение как ще е нарязана, тя ще се разтопи.
С помощта на тел разбирате яйцата и на тънка струя прибавяте към тях прясното мляко.
Добавяте млякото с яйцата и моцарелата към лука, пускате котлона, не трябва да силен, а умерен, защото ако започне силно да ври, може яйцата да се пресекат. След като започне лекичко да къкри и моцарелата се разтопи, добавяте и жулиените.
Оставяте на котлона 5-7 минути, подправяте със сол, черен пипер и босилек.
Това задушено пиле е много вкусно и трябва да го сервирате още топло, тъй като като изстине, е възможно да се сгъсти сосът.
Пилешките жулиени в млечен сос с моцарела са готови.