Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Бирени Мезета»Панирани скариди с бира и галета

Панирани скариди с бира и галета

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Панирани скариди с бира и галета
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"С какво бихте ги хапнали - с бира или бяло вино?"

Необходими Продукти

  • скариди - 500 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • бира - 100 мл
  • бакпулвер - 1/4 пакетче
  • сол - 1 к.л.
  • галета - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скаридите почистете и сварете за 5 минути в подсолена вода. След това хубаво ги отцедете.

Смесете брашното, бакпулвера, солта и ги разбъркайте с яйцата и бирата. Тази смес оставете в хладилник поне за около един час.

Загрейте олиото в тиган, всяка скаридка потопете първо в кашичката и след това в галета.

Може да ги изпържите и само потопени в яйчената смес без галета, но който обича повече хрупкавост, ще използва галета.

Сервирайте това бирено мезе с лимон или млечен чеснов сос.

Панираните скариди с бира и галета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Страхотни!
20.06.2018 22:19