Яхния от замразен грах

21/02/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор30914519671
"Винаги вкусна, винаги лесна за приготвяне - яхния от замразен грах "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 396
  • Преглеждания за месеца249
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се обелват и нарязват на ситни кубчета.

В тенджера сипваме олио (около 3 суп. лъж) и задушаваме накълцаните зеленчуци. Когато омекнат добавяме червеният пипер, наливаме около една-две чаши вода и прибавяме замразеният грах.

Посоляваме, поръсваме с ронена чубрица и захлупваме тенджерата с капак да къкри на умерено силна температура (около 15 -20 мин).

Когато грахът омекне, добавяме пасираните или на парченца домати от консерва. След като поври още 5 минути, сгъстяваме гозбата с брашното, размито с малко студена вода. Оставяме да покъкри още 5 мин.

При сервиране яхнията се поръсва с накълцан магданоз и може да се яде като топла, така и студена.

Бележка: Вместо сол, ако употребявате във вашата кухня инстантни бульони, може да ползвате зеленчуков или телешки.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар