Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Глазури»Начукан карамелизиран лешник

Начукан карамелизиран лешник

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Начукан карамелизиран лешник1 / 2
12/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
"Желаещи за майсторски клас по сладкарство"

Необходими Продукти

  • лешници - 250 - 300 г
  • захар - 5 с.л.
  • ром - 2 с.л. или водка
  • масло - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипвате лешниците в чуканчето и ги начуквате докато не станат на съвсем малки парченца.

В нагорещен тиган добавете маслото и лешниците.

Добавете захарта и водката/рома.

Прецедете и консумирайте с удоволствие.

Начуканият карамелизиран лешник е подходящ за украса на торти и кремове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
56
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гери
Гери
Вместо ром/водка, уиски дали ще е добре?
25.02.2013 17:11