Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Карамелизиран кускус

Карамелизиран кускус

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Карамелизиран кускус1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Обичате ли кускус за закуска? Какво ще кажете при следващото готвене да се придържате към тази рецепта, с която ще постигнете един карамелен вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • кускус - 250 г
  • захар - 150 г
  • краве масло - 3 с.л.
  • прясно мляко - 60 мл
  • канела - 1/3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете кускуса да се свари, след което го отцедете.

В тиган на котлона сложете захарта да се карамелизира, като разбърквате и добавете маслото.

След това разредете с прясното мляко, канелата и добавете кускуса.

Разбъркайте хубаво и снемете от котлона карамеления десерт.

По желание поднесете карамелизирани кускус със сушени плодове по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: