Експресни сладко-кисели чушлета с магданоз

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
23/12/2019
"Наистина са експресни, че и страшно вкусни "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 698
  • Преглеждания за месеца563
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • чушки - 250 г (тип Шипка не люти)
  • винен оцет - 1 ч.ч.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 10 зърна
  • магданоз - 10 стръка
  • чесън - 2 скилидки (по желание)
* мерки и количества
Буркани

Начин на приготвяне

Измийте лютите чушки, отстранете дръжките и цепнете всяка с нож от към върха. Това се прави с цел да влезе от сока вътре и по-бързо се овкусяват по този начин.

Сипете в буркана захарта, солта, оцета и малко вода около една кафяна чашка. Разбъркайте, да се разтопи захарта, и сложете няколко стръка магданоз на дъното, започнете да редите чушките, като отгоре завършите отново с магданоз.

Добавете зърната черен пипер и ако харесвате чесън, двете скилидки може цели или нарязани. Ако е нужно, допълнете с винен оцет или водичка. Ако ги правите само с оцет, стават по кисели, затова аз добавям и по малко вода в буркана.

Затворете с найлонова капачка и оставете на хладно, като от време на време ги разклащате.

Нарекох ги експресни, защото стават много бързо и са готови за ден два.

Експресните сладко-кисели чушлета с магданоз са чудни.

Дълбока емайлирана тенджера 12 л. с декор-10%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбока емайлирана тенджера 12 л. с декор
42.00 лв.
38.00 лв.
Виж ››

Ако ви предстои готвене за някакво събитие, не се тревожете, защото емайлираната тенджера от 12 л ще ви се притече на помощ. Тенджерата има красива декорация и капак за удобно съхранение на храната.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар