Начин на приготвяне
Измийте лютите чушки, отстранете дръжките и цепнете всяка с нож от към върха. Това се прави с цел да влезе от сока вътре и по-бързо се овкусяват по този начин.
Сипете в буркана захарта, солта, оцета и малко вода около една кафяна чашка. Разбъркайте, да се разтопи захарта, и сложете няколко стръка магданоз на дъното, започнете да редите чушките, като отгоре завършите отново с магданоз.
Добавете зърната черен пипер и ако харесвате чесън, двете скилидки може цели или нарязани. Ако е нужно, допълнете с винен оцет или водичка. Ако ги правите само с оцет, стават по кисели, затова аз добавям и по малко вода в буркана.
Затворете с найлонова капачка и оставете на хладно, като от време на време ги разклащате.
Нарекох ги експресни, защото стават много бързо и са готови за ден два.
Експресните сладко-кисели чушлета с магданоз са чудни.