Начин на приготвяне
Намажете подходяща за печене тава. Измийте и изсипете вътре крилцата, прибавете 1 1/2 чаши вода. Завийте плътно с алуминиево фолио.
Печете на 200 градуса до пълната готовност на крилцата, така че месото лесно да се отделя от кокала. В купа смесете водата, меда, солта, двата вида червен пипер, черния пипер и сокът от един лимон.
За да изстискате максимално лимона го притиснете към масата и разтъркайте енергично, за да се освободят соковете.
Прибавете и част от кората, настъргана на ситно ренде. Разбъркайте добре докато стане гладка сладко-кисела смес.
С четка намажете крилцата и печете на 180 градуса без фолио като през 10-тина минути мажете с глазурата.
Ако се налага доливайте на дъното по малко водичка, да не загорят крилата. Сервирайте крилцата топли със студена бира.