Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Сладко-кисели пилешки крилца

Сладко-кисели пилешки крилца

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924101491
Сладко-кисели пилешки крилца
Снимка: Анелия Цонева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"И да не объркате - крилцата трябва да са топли, а бирата - студена!"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 2 кг
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 2 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • пушен червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер 1/2 ч.л.
  • вода - 2 с.л.
  • масло - - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете подходяща за печене тава. Измийте и изсипете вътре крилцата, прибавете 1 1/2 чаши вода. Завийте плътно с алуминиево фолио.

Печете на 200 градуса до пълната готовност на крилцата, така че месото лесно да се отделя от кокала. В купа смесете водата, меда, солта, двата вида червен пипер, черния пипер и сокът от един лимон.

За да изстискате максимално лимона го притиснете към масата и разтъркайте енергично, за да се освободят соковете.

Прибавете и част от кората, настъргана на ситно ренде. Разбъркайте добре докато стане гладка сладко-кисела смес.

С четка намажете крилцата и печете на 180 градуса без фолио като през 10-тина минути мажете с глазурата.

Ако се налага доливайте на дъното по малко водичка, да не загорят крилата. Сервирайте крилцата топли със студена бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: