Начин на приготвяне
Маслото трябва да е меко, на стайна температура. Разбива се с миксер заедно с пудрата захар. Едно след друго се добавят двете яйца.
Брашното се пресява с бакпулвера и се сипва към сместа. Настъргва се кората на половин лимон, добавя се и ванилията.
Включва се фурната да загрее на 180 градуса.
Сместа се сипва във формата за торта с диаметър 26 см, предварително намаслена с меко масло и поръсена с малко брашно. Боровинките се измиват и се подсушават между два листа кухненска хартия.
Изсипват се върху кейковата смес, като се притискат леко, а на няколко места се разпределят тънки резенчета круша. Върху плодовете се поръсва с три лъжици кристална захар.
Пече се за около 30 минути или с проба до суха клечка. По желание се поръсва леко с пудра захар. Нарязва се на парчета.
Кейкът с боровинки и круша е готов.