Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с боровинки и круша

Кейк с боровинки и круша

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Кейк с боровинки и круша
Снимка: Даниела Русева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Невероятната Данела отново ни пренася в страната на вкусотиите с този страхотен кекс"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 5 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • ванилия - 1 прахче
  • боровинки - 125 г пресни
  • круши - 1 бр
  • захар - 3 с.л.
  • пудра захар - 1 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото трябва да е меко, на стайна температура. Разбива се с миксер заедно с пудрата захар. Едно след друго се добавят двете яйца.

Брашното се пресява с бакпулвера и се сипва към сместа. Настъргва се кората на половин лимон, добавя се и ванилията.

Включва се фурната да загрее на 180 градуса.

Сместа се сипва във формата за торта с диаметър 26 см, предварително намаслена с меко масло и поръсена с малко брашно. Боровинките се измиват и се подсушават между два листа кухненска хартия.

Изсипват се върху кейковата смес, като се притискат леко, а на няколко места се разпределят тънки резенчета круша. Върху плодовете се поръсва с три лъжици кристална захар.

Пече се за около 30 минути или с проба до суха клечка. По желание се поръсва леко с пудра захар. Нарязва се на парчета.

Кейкът с боровинки и круша е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: