Калмари с бяло вино

25/07/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8295073290
"Страхотна лятна комбинация Наздраве!"
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 559
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Загрейте зехтина на слаб огън и запържете за кратко чесъна и сухото люто чушле (цяло). Веднага налейте половината вино и увеличете огъня.

2. Поставете калмарите цели, почистени от вътрешностите. Виното е малко, така че би трябвало да се е изпарило и само да е оставило аромата си.

3. Запечете до много лек загар от двете страни и веднага налейте и останалото вино, малко сол и черен пипер. Действайте бързо, за да не загаря чесънът. Гответе 2-3 минути.

4. В същия тиган може да запечете за малко зелени чушчици и да гарнирате с тях. Украсете с парче лимон, което по желание може да изстискате върху предястието. Напръскайте със зехтин и сервирайте.

Консумирайте докато са топли!

подобни рецепти тук

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар