Начин на приготвяне
Калмарите се измиват, махат се ципите, надупчват се с вилица няколко пъти и се поставят в тенджера с вода.
Добавят се целите зърна черен пипер, дафинов лист и нарязаните на едро глави лук.
Варят се около 20-25 минути. Изваждат се и се отцеждат.
Тиганът се намазнява с малко от маслото и се поставят пипалата, да се запекат от всички страни, след това се поставя останалото краве масло, бялото вино, част от нарязаният девесил, счуканите скилидки чесън.
Подправя се морският аламинут със сол и смлян черен пипер. Оставете на умерена степен тигана, докато изври виното.
Разделя се на две порции и пипалата от калмари с масло и бяло вино се сервира с лимон и пресен ситно нарязан магданоз и девисил.
Ако обичаш да хапваш калмари, опитай и рецептите ни за калмари по гръцки, чудни панирани калмари и калмари на скара.