Кейк Манхатън

ИларияИларияМастър Шеф37314205
03/07/2012
"Толкова сме чували за този кейк, че нямаме търпение да го опитаме. А ето и изпитана рецепта за него "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 022
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Напоете стафидите с ром. Сложете топеното сирене да се стопи на водна баня и към него се разбива предварително разбитата извара.

Постепенно добавете захарта и едно по едно при непрекъснато разбиване яйцата, като след всяко разбивайте добре, докато се поеме напълно.

Предварително разтопете маслото, оставете го да се охлади и го добавете към сместа. След това прибавете пресятото брашно и царевичното брашно и накрая сметаната.

Сместа се разбива непрекъснато, докато се получи гладка и пухкава консистенция.

Финално ароматизирайте с ванилиите и настърганата лимонова кора, като бъркате с дървена лъжица.

Подсушете леко стафидите и ги оваляйте с малко брашно.

Разбъркайте ги към тестото и сипете сместа в намаслена и леко набрашнена форма с диаметър 18 см.

Сложете кейка Манхатън да се пече в предварително загрята фурна, на 160 градуса за около 1 час. Оставете го да изстине на изключена фурна за още 2 часа.

Готовия кейк Манхатън оставете да се охлади в хладилник. Поднесете сладкиша студен и нарязан на парчета.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар