Начин на приготвяне
Застелете средна по големина тава с хартия и разтопете кравето масло.
Разделете белтъците и жълтъците и разбийте белтъците в чиста и суха купа с 1/3 ч.ч. от захарта. Ако яйцата са със стайна температура би трябвало без проблем да получите хубав белтъчен сняг.
В друга купа разбийте жълтъците и останалата захар докато сместа се увеличи двойно.
Към жълтъците и захарта добавете маслото леко охладено и разбъркайте добре. Добавете към тази смес брашното, пресято предварително и отново разбъркайте.
Налейте прясното мляко, леко затоплено за да се хомогенизира сместа по-лесно и добавете ликьора.
Накрая прибавете белтъците към сместа с жълтъците с леко разбъркване само в една посока докато се получи хомогенизирана смес. Не се очудвайте, ако сместа ви се стори по-рядко от обикновеното кексово тесто.
Изсипете я във формата и печете на 160 -180 градуса като според фурната може след като загрее добре може да оставите само долен реотан и вентилатор.
Готово е когато горният пласт стане плътен и коричката покафенее. Ако използвате клечка, тя ще е суха само до средата тъй като долният слой остава леко кремообразен. Ето защо и нашият сладкиш е магичен!
Добре да е оставите кексът да изстине първо във фурната, а след това да го охладите.
При поднасяне поръсете с пудра захар.
Може да хапвате и докато е леко топъл. Така също ще усетите двата нежни слоя - леко блатче отгоре и нежен крем тип пудинг отдолу.
Magic Кейкът е страхотен!
Коментари