Кейк Манхатън

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Кейк Манхатън2 / 2
03/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8-10 парчета
"Толкова сме чували за този кейк, че нямаме търпение да го опитаме. А ето и изпитана рецепта за него"

Необходими Продукти

  • извара - 400 г обезсолена
  • топено сирене - 80 г натурално
  • сметана - 100 г заквасена
  • захар - 220 г
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л. царевично
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • ванилия - 2 прахчета
  • лимони - настъргана кора от 1/2 лимон
  • стафиди - 50 - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Напоете стафидите с ром. Сложете топеното сирене да се стопи на водна баня и към него се разбива предварително разбитата извара.

Постепенно добавете захарта и едно по едно при непрекъснато разбиване яйцата, като след всяко разбивайте добре, докато се поеме напълно.

Предварително разтопете маслото, оставете го да се охлади и го добавете към сместа. След това прибавете пресятото брашно и царевичното брашно и накрая сметаната.

Сместа се разбива непрекъснато, докато се получи гладка и пухкава консистенция.

Финално ароматизирайте с ванилиите и настърганата лимонова кора, като бъркате с дървена лъжица.

Подсушете леко стафидите и ги оваляйте с малко брашно.

Разбъркайте ги към тестото и сипете сместа в намаслена и леко набрашнена форма с диаметър 18 см.

Сложете кейка Манхатън да се пече в предварително загрята фурна, на 160 градуса за около 1 час. Оставете го да изстине на изключена фурна за още 2 часа.

Готовия кейк Манхатън оставете да се охлади в хладилник. Поднесете сладкиша студен и нарязан на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
43
31
21
10
Дай твоята оценка: