Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Сачове»Пилешка пържола със зеленчуци на сач

Пилешка пържола със зеленчуци на сач

Пилешка пържола със зеленчуци на сач
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Спешно търсим сач, по възможност пълен с пилешки пържоли и зеленчуци, защото сме много гладни"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 3 бр.
  • лук - 1 бр. средна глава
  • печурки - 2 - 3 бр.
  • тиквички - 1 бр. голяма
  • патладжани - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • олио
  • сол
  • соев сос
  • универсална подправка - пикантина за пиле и зеленчукова пикантина
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците ги обелваме и нарязваме на колелца. Ако кръгчетата са много големи, режем на половина.

Поръсваме патладжана със сол и оставяме на една страна за около 10 минути. Лука режем на полумесеци. Омазняваме сача и поставяме зеленчуците върху него.

Разбъркваме добре като ги поръсваме със зеленчуковата пикантина.

Предварително сме овкусили пилешките пържоли със соевия сос и пилешката пикантина и ги поставяме върху зеленчуците.

Поръсваме с нарязания магданоз отгоре. Сача поставяме във фурната да се пече на 180 градуса.

От време на време разбъркваме внимателно и обръщаме пържолките, за да се изпекат и от двете страни.

Сервираме сача с чаша бяло студено вино.

Пилешката пържола със зеленчуци на сач е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: