Начин на приготвяне
Пилешките пържоли намазвам с размекнатото краве масло, черния пипер, соев сос. Слагам ги в тавичка.
Прибавям нарязания морков на колелца, скилидките чесън, клонка розмарин - пресен или сух. Наливам бялото вино, слагам малко вода и завивам тавичката с алуминиево фолио.
Слагам да се пече в предварително загрята фурна за около 50 минути + още 10-15 минути след като съм отстранила фолиото, за да могат пържолите да се запекат отгоре добре.
В тиган разстопявам маслото и слагам замразените зеленчуци с малко пикантина да се задушават под капак.
Когато са почти готови прибавям нарязаните на кубчета варени картофи. Ако е нужно доовкусявам с още малко пикантина. Зеленчуците трябва да останат на мазнина.
В основни чинии поставям пилешките пържоли и гарнирам със задушените зеленчуци.