Пилешка кавърма на сач

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481
Пилешка кавърма на сач
Снимка: Иси
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1-2
"Днес ви подготвили един евъргрийн от българската кухня. Ако си и сипете чаша вино няма да имате грешка"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • чушки - 1 зелена, 1 червена
  • моркови - 1 бр.
  • топено сирене
  • червен пипер
  • За маринатата
  • ябълков оцет - 4 - 5 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • копър - пресен, нарязан
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на плоски парчета. Мариноват се в оцета, меда, копъра и солта. Пекат се на сач с маслото.

След пилешкото месо се задушават за около 3-4 мин. нарязаните чушки и морков.

Ястието се сервира поръсено с парченца топено сирене и сладък или лют червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: