Начин на приготвяне
Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Към тях се добавя захарта, какаото, кафето, содата и солта.
В друг съд се разбират яйцата и заедно с млякото и малко олио се добавят към сухите съставки. Бърка се с телена бъркалка, докато се хомогенизира всичко. Сместа се изсипва в тава с хартия за печене и се пече на 180 градуса първо 10 минути отдолу, а после и отгоре, докато е напълно готов.
Изважда се от фурната и се оставя да се охлади за 5-10 минути.
За глазурата маслото се разтапя в съд на котлона и се добавят какаото, натрошеният шоколад и водата. Бърка се, докато се смеси всичко добре и се добавя ванилията. Бърка се, докато се разтвори и тя, след което се маха от котлона.
Сладкишът се надупчва с вилица и се намазва с глазурата. След това се поръсва с кокосови стърготини, реже се на парчета и е готово за сервиране.
Коментари