Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Шоколадов кекс с вино

Шоколадов кекс с вино

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Шоколадов кекс с вино
Снимка: Rositsa Ivanova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10 парчета
"Шоколад, вино и ягоди - романтично предложение, на което не може да устоите"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г меко
  • захар - 180 г кафява
  • захар - 150 г бяла
  • яйца - 3 бр., на стайна температура
  • портокали - настъргана кора от един портокал
  • червено вино - 200 - 250 мл
  • брашно - 200 г
  • какао - 60 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода - 1/4 ч.л. бикарбонат
  • сол - 1 щипка
  • кувертюр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете и леко поръсете с какао кексова форма с диаметър около 23 см или продълговата.

Смесете в купа брашното, какаото, содата, бакпулвера и солта. Отделно разбийте мекото масло с двата вида захар на пухкав и гладък крем.

Добавете и разбийте с яйцето и портокаловата кора. Постепенно добавяйте сухите съставки и виното към маслената смес.

При добавяне на виното кексовото тесто може да се получи пресечено, но това не е проблем.

Сипете кексовата смес във формата и сложете да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна. Печенето отнема около 35-40 минути. Към края може да проверите готовността с клечка за зъби.

Готовия кекс охладете, обърнете в поднос и по желание полейте с шоколадов кувертюр, глазура по избор или поръсете с малко пудра захар.

Гарнирайте с плодове по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Надежда
Надежда
Пробвах рецептата и много добре ми се получи.
25.12.2013 10:25